De Balkonie

Alles voor je balkon, nu ook online te bekijken in een compleet nieuwe huisstijl!

ontdek hoe we dat hebben gedaan!

In het kort

Een nieuwe huisstijl, illustraties, video voor een multifunctionele website.
Waar De Balkonie uitstraalt wat het is: een plek vol inspiratie, groen en rust.

Placeholder image

Een frisse nieuwe look.

De Balkonie is een prachtige winkel vol rust en groen. Deze oase in de stad heeft ook dezelfde uitstraling op alle communicerende media.
De Balkonie staat vol met planten, toch is dat niet alleen het uitgangspunt van dit bedrijf. De Balkonie heet namelijk niet voor niets De Balkonie. De meubels, accessoires en verzorging voor op je balkon zijn minstens net zo belangrijk. Daarom is er voor een nieuwe hiƫrarchie gekozen, waarbij de meubels als eerste worden benoemd. Planten zijn altijd een groot onderdeel van De Balkonie en daarom is het al bestaande logo alleen aangepast met de kleuren. Tenslotte zijn de kleuren gebasseerd op de kleuren in de winkel:

  • Planten groen
  • Terracotta Oranje
.

Placeholder image

Illustraties

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Maar met te veel foto's is de kans erg groot dat het onoverzichtelijk wordt. Om die reden is er gekozen om naast foto's ook gebruik te maken van illustraties, om catagorieƫn in te delen. De illustrator Stephanie Bloemendal kiest voor een handgetekende stijl, die past bij het persoonlijke wat De Balkonie uitstraalt.

Video

Om echt een sfeerbeeld te krijgen wordt je vanaf je scherm de winkel in getrokken. De manier om een goed idee te krijgen wat er verkrijgbaar is maar vooral om de bezoeker een idee te geven van hoe een winkel ervaring hier kan zijn. Vol inspiratie en als een oase van rust. Matthijs van Loozen is de maker van deze prachtige video die een oog heeft voor detail, een talent in het neerzetten van de juiste sfeer en een ster in storytelling.

Placeholder image

Website

Waar alles samen komt is de nieuwe website van De Balkonie! Volledig responsive, waardoor het overal te bewonderen is. Als je bijvoorbeeld op je balkon zit en inspiratie wilt op doen of meteen iets wilt reserveren. Als je net in de winkel bent geweest maar toch nog een vraag hebt over een bepaald artikel. Er is veel gekeken naar hoe de website echt een onderdeel van de winkelervaring kan zijn.
Je kan naast inspiratie op doen ook bijvoorbeeld een balkonset, plant of asseccoire item reserveren om deze op te halen bij een winkel naar keuze.

De Balkonie leeft

Er gebeurd altijd wel wat, in en rondom De Balkonie. Om dat te kunnen volgen is er een live feed van de sociale kanalen van De Balkonie. De Balkontips waar je je in de winkel en nu ook via de website voor kan aanmelden zijn ook te lezen op de website! Deze postduif kun je dus niet meer missen.

Placeholder image

Ben je benieuwd naar het eindresultaat?

ontdek het hier